A Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2017-ben azzal a nem titkolt szándékkal alakult, hogy a Miskolc térség települése szilárd hulladékai kezelésére hosszú távon olyan magas műszaki, technikai színvonalon és a környezetet is védő megoldást nyújtson, amely biztonságot jelent a térségben élő lakosság számára.

A Társulás megalapítását megelőzően 2004. február 27-én 37 Miskolc környéki önkormányzat összefogásával létrejött a Miskolc Térségi Konzorcium, a települések által megtermelt hulladék biztonságos kezelésére, feldolgozására.

A példátlan önkormányzati összefogás eredményeképpen a Konzorcium letette a modern regionális hulladékgazdálkodási rendszer alapjait a térségben, sikeresen bevezette a szelektív hulladékgyűjtést a lakosok körében, elkötelezetten törekedett a hulladékgazdálkodási tevékenységesek folyamatos fejlesztésére a környezetvédelmi szempontok legteljesebb figyelembevételével.

A Konzorcium helyébe lépő Társulás hasonló elkötelezettséggel folytatja a megkezdett munkát, újabb lépéseket tesz annak érdekében, hogy hulladékunk minél nagyobb arányban hasznosításra kerülhessen, tovább fejleszti a meglévő infrastruktúrát és technológiát.

A mostani beruházásnak köszönhetően a jelenlegi példaértékű szolgáltatás 62 településre terjed már ki, a megvalósuló fejlesztések egyben hozzájárulnak törékeny környezetünk megóvásához is.